Back to All Events

Easy Piece Fashion Days

  • Textilmuseet 3a Skaraborgsvägen Borås, Västra Götalands län, 506 30 Sweden (map)

Textilmuseet Borås

Lördag 18/5 kl. 12-16
Miniutställning, Presentation och Workshop
- ett evenemang under Fashion Days
Fri entré till Textilmuseet hela dagen, inkl. presentation och workshop. Ingen föranmälan.

Easy Piece är ett nytt sätt att tänka kring våra kläder. Istället för ett mode med snabba trender och kläder som skapas långt bort under dåliga förhållanden, vill Easy Piece erbjuda en mer inkluderande, nära och vänlig klädkultur. Easy Piece är ett samarbete mellan olika aktörer med avsikt att skapa hållbara, etiskt gjorda klädesplagg för alla, bortom det tids- och platsbundna. Alla oavsett kön, storlek, ursprung och ålder ska kunna skapa en egen Easy Piece utifrån personliga önskemål med hjälp av ett enkelt mönster som finns tillgängligt utan kostnad.

kl. 12-12.45 Presentation av Easy Piece
Presentation av Easy Piece-initiativet vid miniutställningen, följt av ett interaktivt samtal kring vårt förhållande till kläder och mode.

kl. 13-16 Workshop: Skapa en gemensam eller egen Easy Piece
Under workshoppen skapar vi ett gemensamt Easy-Piece-kollageplagg, i naturliga eller återbrukade material. Material finns på plats, men man kan även ta med eget hemifrån. Den som vill kan börja skapa en egen Easy Piece i valfri teknik. Vi delar erfarenheter och färdigheter och erbjuder handledd möjlighet att färga naturligt, stämpeltryck och broderi. Workshopen är från 15 år och uppåt. För att delta behöver du ha grundkunskaper i enkel sömnad och gärna någon annan textil teknik, t.ex. stickning eller virkning.

http://textilmuseet.se/aktiviteter/program.4.1a969d8142eea09a2980001942.html