Jag har i många år haft ett stort miljöintresse och känt att dagens slit och släng samhälle måste tänka om.
Varje litet projekt har betydelse för framtiden, vill komma bort från massproducerade slit och släng produkter.

Jag skapar närproducerade, miljövänliga, hållbara produkter där hjärta och själ finns med. Produkter som är gjorda för att användas och glädjas åt och som kan användas i åratal. Min tanke är att kunden själv kan vara med och skapa sin produkt genom egna val av mönster, garn och färg.

Eftersom varje fiber är unik och inspirerar till olika sticksätt och användningsområden är olika material jag använder en källa till inspiration och man vet inte vad som kommer att skapas. Olika garner i samma mönster och stickad med olika spänning och finlek på maskin, blir alla olika.
Användningsområden bestäms av det färdiga resultatet. Det kan bli sjalar, kläder, heminredning, plädar och andra inredningsprodukter.
Design med omtanke.
Läs mer om mina projekt i min BLOGG
Jag använder främst miljövänliga, närproducerade om möjligt ekologiska garner. Ull från svenska och danska får, lin från Hälsingland, ekologiska bomull och alpacka från Peru. Använder även secondhand garner från gamla svenska stickerier. Jag stickar på stickmaskiner i olika finlek som är handdrivna. Ett elektroniskt design program kan anslutas där jag skapar olika mönster.